AĞDA UYGULAMASI

Yazan sahap 23/03/2019 0 Yorumlar

Losyon uygulamasında önce en önemli husus ağda uygulamasıdır. İltihaplı yaralar, açık yaralar, kabuk bağlamış yaralar , Yanık cilt , Kesikler , Tahriş olmuş cilt ,  Aktif akneli (sivilceli) cilt,  Et benleri , Egzama ve diğer cilt rahatsızlıkları olan cilt , Güneş yanığı olmuş ciltlerde  kullanılmamalıdır. Ayrıca hamilelerin, cildi alerjik olan ve kan dolaşımı bozukluğu bulunan kişilerin  ağda kullanmadan önce doktora danışması tavsiye edilir. Regl döneminde ağda yapılabilir ancak bu dönem ve öncesinde kadınlar hormonal yapıları gereği daha hassas oldukları için işlem acılı ve cilt tahrişleri daha fazla olabilir. Üstelik bu dönemde alınan kıllar 2-3 hafta içinde tekrar gözle görülür ölçüde uzar. Bu sebeple ağda için en ideal zaman, regl döneminden sonraki  ilk  haftadır.

. Hassas Ciltlere  Ağda Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar: Pudralı ağda tercih edilmeli, yoksa alta bol miktarda pudra sürülmelidir. Küçük bölgeler hâlinde çalışılmalıdır.   Cilt aşırı tepki veriyorsa ağda yapılmamalıdır. İşlem sonrası ağda temizleme yağı ile temizlenmelir.

.Ağda yapılacak kişinin cildi çok soğuk ise özellikle pudralı ağda cilt üzerinde donarak sürüşü zorlaştırabilir. Bu durumda ellerinizle kişinin vücut ısısını normale döndürmek amacıyla friksiyon yapılmalıdır. Kişinin cildi çok sıcak ise ağda cilt üzerinde çok akışkan hâle gelebilir. Bu durumda vücut ısısı normale dönene kadar beklenmeli ya daha pudralı ağdalar tercih edilmelidir ya da alta bol pudra serperek ağdanın kıvamını koyulaştırılmalıdır.

 .Ağdanın kalitesi reçinenin geçirdiği işlemlere ve başta reçine olmak üzere içine katılan maddelerin kalitesine bağlıdır. Bu nedenle daha kaliteli depilasyon işlemi için seçilen ürünlerin Sağlık Bakanlığı onaylı olması, CE (Avrupa Standartları) uygunluk belgesine sahip olması ve kalite belgelerinin mevcut olması gerekmektedir.

. Cildimiz, her bölgede aynı hassasiyeti göstermez. Bacaklarımızdaki tenin hassasiyeti ile kasıklarımızdaki tenin hassasiyeti bir değildir. Kol altları, yüz, kasıklar, bacak araları, diğer bölgelere nazaran daha hassas bölgelerdir. Cilt hassasiyeti fazla olunca cildin tahriş olma olasılığı artar. Cilt veya bölge hassaslaştıkça ağdanın içerdiği pudra miktarının ya da ağdadan önce sürülecek pudra miktarının artması gerekir.

. Ağda uygulama öncesinde antibakteriyel  jel tavsiye edilir.  Ağda işlemi sonrası cildin üst tabakası alındığından hararet yapan cilde bu derece alkol içeren bir ürün sürülürse cildi yakabilir.

.Ayrıca sir ağda sonrası alkol içeren ürünlerin ağda yapılmış bölgeye sürülmesi cilt lekelenmelerine sebebiyet verebilir.

.Bu nedenle antibakteriyel temizleme jelinin ağda sonrası değil, ağda öncesinde kullanılmasını gerekmektedir.

. Ciltteki ağda kalıntılarını rahat ve hızlı bir şekilde çözmelidir. Cilde zarar vermemeli, cildi tahriş etmemelidir.  Çabuk emilmelidir, bulaşma yapmamalıdır. Ciltte yağlı etki bırakmamalıdır. Kıl kökünü

. Peeling ürünleri kıl dönmesi, batıklar veya çok kısa olduğu için uçları belirgin olmayan kılların ağda öncesinde yüzeye çıkartılması için kullanılır. Batık problemi var ise ağda işleminden önce nazik bir peeling ürünü ile yumuşakça masaj yapılarak kıl uçlarının yüzeye çıkartılması tavsiye edilir.

. losyon uygulamasına ağda işleminden 2-3 saat sonra başlayabilirsiniz.

Etiketler: AĞDA UYGULAMASI

Yorum Yaz