Ağda Yapma

29/03/2019 0 Yorumlar

Uygulamaya Uygun Bölgeler: Her yer

Avantajları: Tüyleri kökten alır böylece birkaç hafta oyunca. tüylerden arınmış bir görünüme kavuşturur. Düzenli ağda kıl kökünü zayıflatabilir, bu nedenle tüyler geri uzarken tıraş sonrasında olduğu gibi kalın çıkmayacaktır.

Dezavantajları: Ağdadan önce, tüylerin yeterince uzaması için bir iki hafta beklemeniz gereklidir. Ağda işlemi bir miktar acı verebilir ancak bu rahatsızlık çok uzun sürmeyecektir. Ne kadar sık ağda yaparsanız, o kadar çok çabuk alışmış hale gelirsiniz.

İhtiyacınız Olan: Sıcak ya soğuk bir ağda kiti ve kokusuz nemlendirici. Daha ince kıllarda daha etkili olduğundan bacaklar, kollar ve yüz için idealdir. Ağda Bantları aynı zamanda üst dudak gibi alanlara uygun farklı şekil ve boyutlarda üretilmektedir. Pek çok kit aynı zamanda mendil veya krem gibi ağda sonrası bakım ürünü de içermektedir. Sıcak ağda kitleri genellikle tahta bir spatula, sıcaklık göstergesi ve kumaş şeritler içeren bir paketle birlikte bulunur. Sıcak ağdayı uygulamak soğuk ağdaya göre daha zaman alıcı olabildiğinden ve etrafı biraz daha kirletebileceğinden her zaman banyoda uygulayın. Sıcak ağda hassas ciltler için daha uygundur çünkü ısı gözenekleri açtığından epilasyonu kolaylaştırır.

Soğuk Ağda Uygulaması Adımları:

Ağdayı ısıtmak için açılmamış bantları avuçlarınızın arasında ovuşturun. Böylece bantları ayırarak açmak daha kolay olacaktır.

Bantı ağda yapılacak bölgeye yapıştırın ve tüylerin ağdaya yapıştığından emin olmak için tüylerin uzama yönünde bir kaç defa ovuşturarak bastırın. Cildi gergin tutun, ardından ağda bantını tüylerin çıkış yönüne tersine sert ve hızlı bir hareketle çekin.

Ağda kalıntılarını temizlemek için soğuk ağda kiti içindeki uygulama sonrası bakım ürünlerini uygulayın.

Sıcak Ağda Uygulaması Adımları:

Ağdayı mikrodalgada veya bir tencerede ısıtın ve bilekinizin iç kısmında hafifçe dokunarak doğru sıcaklığa eriştiğini test edin - rahat hissettiğiniz bir sıcaklıkta olmalı.

Tahta spatula ile ince bir kat uygulayın ve kumaş şeridini üzerine yerleştirin.

Tüylerin ağdaya yapıştığından emin olmak için tüylerin uzama yönünde bir kaç defa ovuşturarak bastırın.

Cildi gergin tutun, ardından ağda bantını tüylerin çıkış yönüne tersine sert ve hızlı bir hareketle çekin. Ağdanın yavaş çekilmesi citte ağda kalıntılarına yol açar. Eğer bu şekilde ağda kalıntıları oluşmuşsa, kumaş şeritlerle temizleyin.

Ağda Yapmanın İpuçları ve Püf Noktaları

Aynı bölgeye iki kere ağda yapmayın. Ağda cildin üst katmanını kaldırabilir. Ağda sonrası kalan tüyler cımbız ile alınmalıdır.

Cildinizi rahatlatmak için yeni ağda yaptığınız bölgeye avuç içinizle baskı uygulayın.

Cildi tahriş etmemek için nemlendirici uygulamak için 24 saat bekleyin ve aloe vera gibi soğutucu içeriğe sahip bir ürün tercih edin.

Etiketler: Ağda Yapma

Yorum Yaz