OSKAR DERMA GLABRİS LOSYON ETKİ MEKANIZMASI

Yazan sahap 23/03/2019 0 Yorumlar

Derma Glabris losyon

.Keratin yapıdaki birçok ince liflerin bir araya gelerek oluşturdukları daha kalın life kıl denir. İnsan sabit bir sayıda kıl kökü ile dünyaya gelir. Bu sayı ortalama beş milyondur. Bunların bir milyon kadarının baş bölgesinde olduğu ve bunun da 100 bin kadarının saçlı deride yerleştiği kabul edilmektedir. Kıl sayısı kadın ve erkeklerde hemen hemen eşittir. Kılların sıklığı bölgeden bölgeye değişir. Kıllar el içi, ayak tabanı ve genital bölgenin bir kısmı hariç vücudun her yerinde bulunur. Saçlı deri kıl köklerinin en yoğun olarak bulunduğu bölgedir. Yüzde cm² başına 800 kıl kökü varken, bedenimizde cm² başına 50 kıl kökü bulunmaktadır.

. Şekil-1 de görüldüğü gibi kıl yedi bölgeden oluşur. Kılın oluşumu temel olarak sebasözde ki ve dermal papilladaki kök hücreleri ile aminoasitlerin peptitleşerek kıl folikülüne dönüşür.

. Şekil-2 de görüldüğü gibi melanosit kök hücreleri ve aminoasitler sebasöz de oluşur ve bulge kanalıyla dermal papillaya gelir ve burada buradaki kök hücreleri ile bir araya gelerek kıl keratini oluşturur.

. Şekil-3 (a) kıl kökü vardır bu kıl kökü uyarılırsa kendini geliştirmeye başlar (b) deki şekle döner. (b) deki gelişim tamamlanmasa tüyler oluşur. Ancak gelişmesini tamamlarsa öce sebasöz (aminoasit ve melanosit kök hücreleri ilk oluştuğu yerdirtir) (d) de ise kıl folikülün gelişimini sağlamış büyümenin devam ettiği bölgedir.

. Şimdi kılı kökü ile birlikte çıkardığımızda kılın oluşması için yukarıda saydığımız süreç yeniden başlar.

.Kökünden çıkarılmış kıl kanalı vasıtası ile  DG losyonu  dış deriye uygulanırsa bu losyon önce sebasözde ki aminoasitlerin ve melanosit kök hücrelerinin bulunduğu bölgeye gelerek  peptitleşmeyi engeller ve amino asitleri iç tuza çevirerek protein oluşumu engellenmiş olur  DG Losyon aynı şekilde kıl kanalında dermal papillaya gelerek aminoasitleri iç tuzlara çevirir ve asidik karekteri ile kök hücreleri oluşumunu engeller ve bu şekilde kılın çıkmasına tamamen engellemiş olur .lazer ile yapılan işlemlerde ise sadece  dermal papilla daki oluşmuş keratin yok edilir .Bir süre sonra sebasöz de ki aminoasitler ve kök hücreleri dermal papilla da tekrar kıl oluşumunu sağlar. Bu gün lazer veya foto epilasyon(IPL) cihazlarının da yayımlanan ışınların şekil-3(a) daki kıl köklerini uyararak kıl oluşturması görülmektedir. Keratine dönüşmüş kılları yakarak yok ederken, uyuyan kıl köklerini uyararak kıl oluşmasını sağlamaktadır.        

Yorum Yaz